Webarkivering i Storbritannien

Den 6. april 2013 trådte en ny engelsk lov i kraft, der gør det muligt for de store biblioteker i Storbritannien at indsamle, bevare og tilgængeliggøre indholdet af de engelske webdomæner og andre digitale publikationer.

Den nye lov er resultatet af en proces, der startede i 2003, og efter 10 år kan bibliotekerne nu endelig gå i gang med at bevare den del af Storbritanniens digitalt skabte kulturarv, der findes på internettet. Arbejdet er gået i gang og det forventes, at resultater af den første høst af de engelske webdomæner vil være tilgængelig for forskere allerede ved udgangen af 2013.

Læs mere om den nye lov og webarkivering i Storbritannien her og læs mere om bevaring af hjemmesider her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.