Film bevarer ikke sig selv

BevaringAfFilm_DigitalBevaring

Version2 bringer et interview med arkivleder Jacob Trock fra Det Danske Filminstitut (DFI) – den institution, som med pligtafleveringsloven i hånden står for bevaring af dansk filmhistorie.

Jacob Trock fortæller, at hvor det ikke er et problem at få fat i danske, kommercielle film, så er det til gengæld meget svært at få fat i både private samlinger og fx videobånd, som dokumenterer arbejdet under store byggeprojekter o.lign. Dette materiale bliver ofte blot smidt ud, hvis et firma lukker og ikke har fokus på materialets værdi som kulturarv.

Når DFI endelig får materialet, følger de næste udfordringer i form af korrekt opbevaring, så materialet ikke går til, og ikke mindst det at digitalisere materialet, hvilket kan være meget dyrt.

 

Læs mere i Version2 om DFIs store arbejde med sikring af den danske filmarv og om arbejdet med digitalisering af både nye og gamle film.

Se også artiklen på digitalbevaring.dk om bevaring af digital film.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.