TI/A – ny ISO-standard baseret på TIFF

tia

Der er nu et initiativ til at udvikle en ISO-standard af TIFF formatet. Dette sker via TI/A Standard Initiative, som er en gruppe af eksperter, hvis mål er at lave en standard, som lever endnu bedre op til de krav, der er til langtidbevaring, end det eksisterende TIFF format byder på.

TIFF formatet bruges generelt mange steder som det billedformat, der bruges til bevaring af digitale billeder og digitale dokumenter (fx Word).

TI/A standard initiativet blev sparket i gang i september 2015 og arbejdsgruppen regner med at indsende formatet til ISO den 1. marts 2016.

Hvis du vil dykke længere ned i det foreløbige arbejde, er et white paper er desuden tilgængeligt på arbejdsgruppens hjemme side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.