Skal man bevare sine digitale data på harddiske, bånd eller i ”skyen”?

Den amerikanske NDSA Infrastructure Working Group har undersøgt brugen af ”storage”, ved at stille en række spørgsmål til forskellige kulturinstitutioner. Spørgsmålene går fx på, hvor meget digital lagringsplads kulturinstitutionerne har og forventer at få brug for i fremtiden, hvilke typer medier de lagrer på, og hvor mange kopier de gemmer af deres data.

Nogle af resultaterne fra undersøgelsen beskrives af Jefferson Bailey fra Library of Congress i et blog-indlæg på The Signal.

Hvor mange bevaringskopier er nødvendige?

Et af spørgsmålene i undersøgelsen handler om, hvor mange bevaringskopier institutionerne har af deres digitale data, og knap 50% af institutionerne har to kopier, 25% er oppe på tre kopier, og knap 20% har fire kopier eller mere. Det vil være interessant at følge udviklingen over de kommende år – godt nok bliver selve lagringspladsen billigere og billigere, men mængden af data, der skal bevares, stiger samtidig eksplosivt! Læs mere om de økonomiske aspekter af digital bevaring i artiklen Hvad koster det at bevare digitale samlinger?

Skal man vælge harddiske, bånd eller noget helt tredje?

Der spørges også til, hvilke lagringsmedier institutionerne foretrækker, og her kommer harddiske og magnetiske bånd ind på en klar første- og andenplads, mens optiske skiver, cloud storage og offline drev scorer meget lavt. Kun tre ud af 58 respondenter bruger cloud storage som lagring, hvor man gemmer sine digitale data på internettet (i ”skyen”) og altså ikke har data liggende hos institutionen selv.

Fremtidsvisioner

Et tredje afsnit af undersøgelsen handler om, hvordan institutionerne ser på fremtiden – hvor er de om tre år –, og en meget stor del af respondenterne forventer at have ressourcer nok til bevaringsbehovet om tre år, ligesom godt 75% svarer, at de har planer for, hvordan de skal sikre bevaringen til den tid. 60% forventer også at kunne leve op til de krav, der stilles til et troværdigt digitalt arkiv.

 

Find svar på flere af spørgsmålene og se statistik fra undersøgelsen her: http://blogs.loc.gov/digitalpreservation/2012/08/prognosticating-digital-preservation-infrastructure-finals-results-from-the-ndsa-storage-survey/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.