Kvinders stemmeret – digitalisering af materiale fra Dansk Kvindesamfund

Fotograf: Sabine Schostag, Statsbiblioteket
Fotograf: Sabine Schostag, Statsbiblioteket

I forbindelse med markeringen af 100-året for kvinders ret til at stemme ved folketingsvalg er en række protokoller fra møder i Dansk Kvindesamfund samt foreningens tidsskrift ‘Kvinden og Samfundet’ blevet digitaliseret. Disse digitaliseringer er nu frit tilgængelige på kvinfo.dk (protokoller årgang 1871-1910 og Kvinden og Samfundet 1885-1920) og statsbiblioteket.dk (Kvinden og Samfundet årgang 1921-1953). Mere materiale vil blive tilføjet de næste måneder.

Digitaliseringen er sket i et samarbejde mellem Statsbiblioteket1, KVINFO, Kvindemuseet og danmarkshistorien.dk.

Se protokoller og tidsskrift på kvinfo.dk/tidsskrifter.

Se de nyere tidsskrifter på www.statsbiblioteket.dk.

Læs pressemeddelelse fra Statsbiblioteket.

Læs mere om projektet.


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.