Statusrapport om digital bevaring

Statens Arkiver har netop offentliggjort rapporten “Digital bevaring – Status og viden 2013”. Rapporten samler den viden, som Statens Arkiver har oparbejdet i perioden medio 2012 til medio 2013 om udviklingen inden for digital bevaring generelt og i særdeleshed inden for bevaring af digitale arkivalier.

I rapporten beskrives blandt andet, hvilke bevaringsløsninger andre bevaringsinstitutioner udvikler, og hvordan den offentlige forvaltning udnytter IT-teknologien i sin virksomhed. Sidstnævnte er især vigtigt for Statens Arkiver, som har til opgave at sikre bevaringen af de digitale arkivalier, der dokumenterer den offentlige forvaltnings virksomhed.  For at løse den opgave er viden om, hvordan den offentlige forvaltning bruger IT, afgørende, fordi det fortæller noget om de aktuelle bevaringsudfordringer.

Rapporten er skrevet på baggrund af viden, som er indhentet gennem deltagelse i konferencer og møder i hele verden og arbejdet med bevaring af den arkivalske kulturarv.

Læs rapporten her.

Digital_bevaring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.