Status for tilgængeliggørelse og brug af digitale materialer på arkiver

E-Ark logo

E-ARK projektet har netop udgivet en rapport, der beskriver status for tilgængeliggørelse og brug af digitale materialer på arkiver i Europa.

E-ARK er et 3-årigt projekt støttet af EU, der har til formål at lave fælles standarder og værktøjer til arkivering af digitalt materiale på Arkiver i hele Europa. E-ARK vil bl.a. lave tre fælles standarder, der svarer til de tre ’Information Packages’ der beskrives i OAIS modellen og udvikle værktøjer, der understøtter hele forløbet i forbindelse med arkivering af data. Projektet startede i februar 2014 og løber frem til februar 2017.

Den netop udgivne rapport undersøger hvilke praksisser og systemer, der i øjeblikket findes til tilgængeliggørelse af digitale materialer på arkiver. Dernæst undersøges hvilke behov og ønsker brugerne har i forbindelse med adgang og brug af digitale materialer. De to ting sammenholdes i en GAP-analyse, der peger på hvor eksisterende tilgængeliggørelsesløsninger ikke møder brugernes behov.

Udover at fungere som en statusrapport, kan rapporten også bruges som input til en selvevaluering, hvor de identificerede brugerbehov kan bruges som udgangspunkt for en vurdering af deres egen praksis for adgang og brug af digitale materialer.  Rapporten er frit tilgængelig og kan hentes fra E-ARKs hjemmeside her: http://www.eark-project.com/resources/project-deliverables/3-d51-e-ark-gap-report

Du kan læse mere om E-ARK ved at besøge projektets hjemmeside eller ved at følge E-Ark på Twitter.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.