Nye søgemuligheder i Rigsarkivets samlinger – betaversion!

Identifikation_DigitalBevaring

Med søgemaskinen ”Søg i samlingerne” kan du nu søge i arkivalier på tværs af en række af Rigsarkivets samlinger!

Rigsarkivet er i færd med at udforske mulighederne for at tilbyde søgning på tværs af samlingerne. Med betaversionen (dvs. en ’prøve’version) af søgemaskinen ”Søg i samlingerne” er det derfor nu muligt at søge samtidigt i tre samlinger, nemlig i:

  1. Arkivdatabasen, DAISY, som er et elektronisk registratur over Rigsarkivets digitale samlinger, fx ESDH-systemer og databaser fra visse statslige og kommunale myndigheder.
  2. Arkivalieronline, som stiller hyppigt benyttede papirarkivalier til rådighed online, bl.a. kirkebøger, folketællinger, lægdsruller (altså arkivalier, der er blevet digitaliserede ved fx scanning).
  3. Rigsarkivets indtastningsportal, der ved hjælp af frivillige indtastere (det kan være dig! – se nedenfor) stiller transskriberede arkivalier til rådighed online og gør dem søgbare. Det gælder fx Erindringsmedaljeansøgninger fra de Slesvigske Krige, Udsætter- og hovedprotokoller fra Den Kongelige Pleje- og Fødselsstiftelse i København, Arkivalier fra De vestindiske kolonier og Sønderjyske Arkivalier.

Tag et smut omkring søgemaskinen på: https://www.sa.dk/find/

Og bliv frivillig indtaster her: https://www.sa.dk/brug-arkivet/vaer-med

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.