Digitalisering af plader og videobånd

Statsbiblioteket1 har en meget stor analog samling af audiovisuelle materialer, som står godt beskyttet i et klimareguleret magasin. Der er gamle videobånd i alverdens formater og plader i alle størrelser og materialer, og på trods af at der passes godt på det, holder det ikke evigt. Desuden er det efterhånden et problem at finde velfungerende afspillere til mange af medietyperne.

Derfor er en del af materialet i dag blevet pakket sammen og sendt til digitalisering hos hollandske Picturae. Der er blevet sendt knap 1150 78’ere samt 545 videobånd af typerne ½ inch, 1 inch og VCR Cartridge.

På billederne ses arbejdet med registrering og nedpakning.

 

Videobåndene stregkodes inden pakning.
Videobåndene stregkodes inden pakning.
Videobåndene lægges i transportkasser i magasinet.
Videobåndene lægges i transportkasser i magasinet.
Pladerne pakkes i transportkasser
Pladerne pakkes i transportkasser
Bånd og plader er lagt i transportkasser og er klar til at blive spændt fast i bilen.
Bånd og plader er pakket i transportbilen og er nu klar til at blive spændt fast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.