Hvilken opløsning skal jeg bruge? Om digitalisering ved scanning

Fra The Signal

Når man digitaliserer kulturarvsmateriale, er der mange hensyn at tage. Er det fx vigtigt, at kvaliteten er meget høj, eller vejer økonomien tungere, så man vælger en lidt lavere kvalitet? Hvor meget plads kræver de digitaliserede filer, og skal de kunne tilgås fra fx mobile platforme? Skal farverne gengives meget præcis, eller er en sort/hvid udgave nok?

Det amerikanske Library of Congress beskæftiger sig meget med digitalisering og digital bevaring i deres blog, The Signal, og her kan man nu også læse tre små artikler om scanning af fotos og dokumenter. Artiklens forfatter, Barry Wheeler, gør sig mange tanker om de aspekter, der bør overvejes i forbindelse med scanning, og det vil derfor være en god idé at læse de tre artikler i sammenhæng.

Artiklerne kan findes her:
•    What Resolution Should I Use? Part 1
•    What Resolution Should I Use? Part 2
•    What Resolution Should I Use? Part 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.