Prototype på PDF/A validator fra veraPDF

Prototypen til en PDF/A validator har set dagens lys!

PDF/A validatoren udvikles i regi af EU-projektet PREFORMA, der arbejder med filformater til bevaring. Finansieret af PREFORMA er et lille konsortium, kaldet veraPDF, gået sammen om at udvikle et open-souce værktøj, der kan validere PDF/A filer. Konsortiet består bl.a. af Open Preservation Foundation (OPF), Digital Preservation Coalition (DPC) og PDF Association. Målet er at lave et åben, fælles værktøj, der kan lave en fuldstændig test af, om filer overensstemmelse med specifikationerne i ISO 19005 (PDF/A).

Den endelige version af værktøjet forventes først at være færdig i 2016, men prototypen, som blev offentliggjort i sommeren 2015 kan downloades her. Prototypen er ikke et færdigudviklet værktøj og kan derfor kun validere en begrænset del af PDF/A specifikationen.

PREFORMA-projektet, som har den fulde titel PREservation FORMAts for culture information/e-archives, er et Pre-Commercial Procurement (PCP) projekt som støttes af EU under FP7-ICT Programme.

Hvis du vil vide mere om filformater, kan du læse artiklen Hvilke filformater egner sig til langtidsbevaring her på siden eller besøge veraPDF og PREFORMA’s hjemmesider.

 

preformaveraPDF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.