Pressemeddelelse om EU-projektet 4C

Nyt EU-projekt om omkostninger og fordele ved digital samlingsforvaltning

Projektet 4C – ‘the Collaboration to Clarify the Costs of Curation’ er et helt nyt projekt, der sætter fokus på, hvordan man hjælper organisationer til sikker investering i digital bevaring og samlingsforvaltning.

Neil Grindley fra JISC i England, som koordinerer projektet, udtaler: ’Først og fremmest er omkostningerne ved samlingsforvaltning meget svære at forudsige, og desuden er det også svært at sige noget om fordelene på kort sigt, da det jo implicit handler om udfordringer over lang tid. Så, selv når det er lovmæssigt bestemt, skal de, der arbejder med bevaringen, kæmpe for at overbevise ledelsen om at investere i nye services, uden at kunne sige noget præcist om de potentielle indvirkninger og præcise omkostninger…’

Der har tidligere været flere lignende projekter, men som oftest meget teoretiske. 4C vil starte med at identificere folk, der har erfaring med dette, og invitere dem til at dele deres viden. Dernæst vil der være fokus på at få spredt denne viden ud på en klar og forståelig måde. Projektet forventer at invitere til workshops og fokusgrupper de næste to år og afslutte med en større konference om emnet.

Fra Danmark deltager både Statens Arkiver og Det Kongelige Bibliotek1, og Alex Thirifays fra Statens Arkiver glæder sig over, at man med projektet vil lave et online system, hvor man kan indtaste sine omkostninger og få et mere præcist overblik over de omkostninger og fordele, der vil være ved bevaringen.

Læs hele pressemeddelelsen på projektets hjemmeside


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.