♫Så gør vi sådan, når vi vasker… plader! ♫

P1310314

Statsbiblioteket1 er gået i gang med at vaske en stor del af deres gamle plader, fordi de skal digitaliseres. Nogle gange er det nok bare at tørre støvet af med en tør børste, men andre gange må de en tur i pladevaskeren. Og nej, man kan ikke bare stille pladerne op som tallerkener og køre dem igennem en stor maskine – det foregår enkeltvis på noget, der ligner en pladespiller, men i stedet for en pickup sidder der en lille suger, som suger vandet af pladen.

Læs meget mere og se processen i billeder i denne lille EuropeanaSounds-artikel om Statsbibliotekets pladevasker.

Læs mere om forberedelse af plader til digitalisering her.


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.