Nye europæiske specifikationer i høring

The Digital Information LifeCycle Interoperability Standards Board (DILCIS Board) har frigivet anden gruppe af specifikationer, procedurer og vejledninger til EU’s eArchiving Building Block i høring.

Specifikationerne, der oprindeligt er udviklet af E-ARK-projektet, er en vigtig komponent i CEF eArchiving Building Block. Målet med eArchving er at tilbyde specifikationer, software, træning og viden til at hjælpe dataskabere, softwareudviklere og digitale arkiver med at tackle udfordringen med bevaring af data og genanvendelse på en bæredygtig, autentisk, omkostningseffektiv, håndterbar og interoperabel måde.

Den anden gruppe af dokumenter i høring er:

  • Content Information Type Specification for Electronic Records Management Systems (CITS ERMS)
  • Content Information Type Specification for Relational Databases using SIARD (CITS SIARD)
  • Request For Comments on the standard SIARD 2.2 RFC
  • Content Information Type Specification for digital geospatial data records archiving (CITS Geospatial)
  • Content Information Type Specification for eHealth 1
  • Content Information Type Specification for Preservation Metadata
  • Content Information Type Specification for Archival Information

Hvordan bidrager jeg?

Indsend venligst feedback gennem DILCIS Board høringshjemmeside. Alle specifikationer, procedurer og vejledninger er listet efter gruppe, med en kort beskrivelse, link til det fulde dokument og et sæt spørgsmål at besvare. Deadline for feedback på den anden gruppe af specifikationer lukker: 17. januar 2021. Der er stadig mulighed for at levere feedback på den første gruppe af eArchiving procedurer og vejledninger. Deadline er: 15. november 2020.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.