Ny og forbedret version af DROID

Det britiske nationalarkiv, The National Archives, har nu frigivet DROID 6.0. Programmet er blevet hurtigere og mere præcist i arbejdet med identificering af filer, takket være en udvidelse af dets analysekode.

Ud over binære signaturer (digitale fingeraftryk), benytter DROID sig nu også af signaturer på filer der fungerer som beholdere for andre objekter, fx zip og OLE2 formater, ligesom optimeringer af analysekoden betyder, at meget mindre af den enkelte fil nu skal analyseres for korrekt identifikation. Endelig er det blevet enklere at oprette eller opdatere nye signaturer i programmet.

DROID, som står for Digital Record Object Identification, kan identificere over 770 forskellige formater ved hjælp af en kombination af filformatendelser og over 300 digitale signaturer, som sammenlignes med den enkelte fil, for at bestemme dens format.

DROID kan downloades her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.