Dansk kulturarv på nettet

150630_Dansk kulturarv på nettet_Ditte

Netarkivet fejrer i år 10 års fødselsdag. Netarkivet drives af Statsbiblioteket1 og Det Kongelige Bibliotek1 i fællesskab og har siden 2005 sørget for at indsamle og bevare danske internetsider. Det indsamlede materiale fylder indtil videre mere end 600 terabyte og vokser hele tiden voldsomt.

Materialet i Netarkivet er på grund af Pligtafleveringsloven og Persondataloven desværre kun tilgængeligt for forskere, men seniorforsker Ditte Laursen fra Statsbiblioteket gav 25. juni 2015 et lille indblik i samlingen i DRs ’P1 Eftermiddag’.

Hør udsendelsen fra P1, http://bit.ly/Netarkivet (14:04 Vi gemmer dansk kulturarv på nettet)

Læs mere om Netarkivet, www.netarkivet.dk


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.