Netarkivet genvalgt til styregruppen for International Internet Preservation Consortium (IIPC).

Organisationen International Internet Preservation Consortium (IIPC) arbejder for at understøtte indsamling, bevaring og tilgængeliggørelse af verdens internetmateriale. IIPC støtter udvikling og brug af fælles værktøj, teknikker og standarder. Organisationen arbejder samtidig inden for det lovgivningsmæssige område af internetarkivering samt for at skabe internationale internetarkiver. Desuden afholder IIPC internationale konferencer og workshops. Læs mere om IIPC på http://netpreserve.org.

Siden etableringen af IIPC i 2003 har Det Kongelige Bibliotek1 været med i IIPC’s styregruppe. Medlemskabet overgik i 2007 til Netarkivet.dk, som nu er blevet genvalgt for 2011-2013. Birgit Nordsmark Henriksen, leder af Afdelingen for Digital Bevaring på Det Kongelige Bibliotek, repræsenterer Netarkivet i IIPC’s styregruppe.


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.