Netarkivet dokumenterer Grand Prix’et for fremtiden

I disse dage løber Eurovision Song Contest af stablen i København. Netarkivet (et samarbejde mellem Statsbiblioteket1 og Det Kongelige Bibliotek1) er i gang med at sikre, at information og aktiviteter på nettet der handler om Grand Prix’et bliver høstet og lagret i Netarkivet. Målet er at sikre så mange forskellige kilder om Grand Prix’et som muligt for fremtidens historieforskning.

For at sikre, at så meget som muligt bliver høstet og bevaret, gennemgår et hold af forskere og kuratorer alt, hvad de kan finde på internettet, som handler om årets konkurrence. De gennemgår bl.a.

  • Beskeder på Twitter og aktiviteter på andre sociale medier som f.eks. facebook og youtube
  • Hjemmesider og blogposts
  • Bookmaker-odds og
  • Nyheder fra diverse nyhedssider.

Netarkivet høster normalt kun den danske del af internettet, men fordi Eurovisionen både er en dansk og en international begivenhed, er grænsen for, hvad der høstes af Netarkivet, flyttet, så  også information fra relevante udenlandske hjemmesider gemmes.

Læs mere om arbejdet med at indsamle materiale om årets Eurovision på Netarkivet hjemmeside eller på Videnskab.dk.

Læs mere om bevaring af hjemmesider.

Hjemmesider_Websites_DigitalPreservation


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.