Netarkivet arkiverer folketingsvalget og holder 10 års fødselsdag

Den aktuelle valgkamp i forbindelse med folketingsvalget 18. juni føres i meget høj grad online. For at sikre, at denne vigtige politiske begivenhed dokumenteres for eftertiden, har Netarkivet iværksat en stor indsamling af netmateriale, der relaterer sig til valget. I de seneste måneder har Netarkivet indsamlet hjemmesider, nyhedsmedier og sociale medier relateret til politikere og partier, debatfora mv. i en af arkivets største begivenhedshøstninger nogensinde.

Netarkivet har nu indsamlet og bevaret den danske del af internettet i 10 år. I løbet af denne tid, har arkivet indsamlet 600 Tb data, som står til rådighed for forskere og specialestuderende, der ønsker at dykke ned i vores digitale samtid og nærmeste fortid. Arkivets 10 års-jubilæum blev fejret i den forgangne uge i forbindelse med en internetforskningskonference arrangeret af RESAW, der blev afholdt på Aarhus Universitet. Her mødtes forskere fra hele verden og fremlagde deres arbejde med at anvende arkiveret netmateriale som forskningskilde.

Læs mere om Netarkivet og om RESAW-konferencen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.