Udforsk historiske aviser i ny portal

Facebook-cover_aviser

Kulturminister Marianne Jelved åbnede 9. april for Mediestream Aviser, som er en service hvor man kan søge i en lang række digitaliserede aviser fra Statsbibliotekets1 store avissamling. Se lille film fra åbningen her.

Antallet af aviser i Mediestream Aviser øges hele tiden og vil i løbet af et par år nå op i nærheden af 32 mio. sider. Man kan frit læse, downloade og bruge det ældre materiale. Til gengæld er alt materiale, der er nyere end 100 år, i udgangspunktet søgbart, men det kan ikke læses fra ens private computer pga. ophavsrettigheder. Selv om man ikke kan få lov at læse, kan man bruge Mediestream Aviser til at finde frem til relevante artikler og derefter besøge Statsbiblioteket1, Det Kongelige Bibliotek1 eller Dansk Film Institut, hvor man kan læse i det hele. Måske kan man også være heldig at finde de udvalgte artikler på det lokale bibliotek eller arkiv, som ofte ligger inde med ældre aviser.

Dyk ned i aviserne her.


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.