Link-Lives – søg i et livsforløb

Synes du, det er lidt bøvlet at skulle lede i mange forskellige kilder for at finde de rette oplysninger om en person, så er der nu hjælp på vej.

Projektet Link-Lives forbinder oplysninger på tværs af, i første omgang, folketællinger og på sigt også kirkebøger og begravelsesprotokoller. Det er et stort og krævende arbejde, som kræver manuelt arbejde med at fremsøge oplysninger og sikre, at der er tale om samme person, inden linket laves. På sigt er det dog planen, at programmet, som linker data, ud fra machine learning vil kunne begynde selv at linke data.

I løbet af 2022 forventes det, at man vil kunne få vist de mest sandsynlige links mellem samme person i folketællinger, kirkebøger og begravelsesprotokoller 1787-1901. Derefter vil man arbejde videre med perioden 1901 til 1968, så disse data kan bruges til forskningsbrug og på sigt også vises for almenheden, efterhånden som GDPR-reglerne tillader det.

Projektet efterlyser frivillige, som indirekte vil kunne hjælpe projektet ved at

  • Indtaste folketællinger, læs mere her
  • Indtaste københavnske begravelser, læs mere her
  • Indtaste dødsattester, læs mere her

 

Med forskningsprojektet Link-Lives forsøger partnere fra Københavns Universitet, Rigsarkivet og Københavns Stadsarkiv at få linket en række personprofilers data fra forskellige kilder sammen, så det bliver lettere at finde oplysninger om enkeltpersoner og følge deres livscyklus.

Bliv tilmeldt nyhedsbrev og hold dig opdateret om projektet her.