2. dag på iPRES

29997566042_d08e3d555f_z
Anden dag på iPRES startede med en keynote om udfordringer ved at bevare interaktivt kunst, som er skabt til at fungere på internettet. Efterfølgende var der en session om bevaring af digital kunst. Desuden bød dagen på interessante indlæg om bevaring og identificering af forskningsdata, og ramme og styringsmetoder. Emulering var et gennemgående emne hele dagen i forbindelse med forskningsdata og digital kunst, og der var også et interessant panel om dette emne og de mange aspekter, som dette omfatter, såsom indsamling, bevaring og anvendelse af programmer til emulering. Dagen sluttede med præsentationer af forskellige værktøjer, heriblandt for databaser, ripning af computere og emails. Claus Jensen fra Det Kongelige Bibliotek1 præsenterede artiklen “A Method for Acquisition and Preservation of Email”, som beskriver, hvordan emails indsamles til bevaring på Det Kongelige Bibliotek.

Om aftenen var der konferencemiddag med uddeling af priser for bedste poster og bedste artikel. Blandt de tre nominerede artikler var den danske artikel “Persistent Web References – Best Practices and New Suggestions”. Dog var det igen emulering, der løb med opmærksomheden og vandt med artiklen “Exhibiting Digital Art via Emulation – Boot-to-Emulator with the EMiL Kiosk System”, som handler om tyskernes store arbejde og resultater omkring værktøjer til håndtering af emulering til brugere. Prisen for den bedste poster gik til “To Act or Not to Act – Handling File Format Identification Issues in Practice”


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.