Redaktionens 1. dag på iPRES

Digitalbevaring.dk’s redaktion er draget til den årlige iPRES-konference om digital bevaring – denne gang i smukke Bern i Schweiz – og fortæller de næste dage om, hvad der foregår på konferencen.

ipres2016_day1_07_29463114823_o

Første dag på iPRES startede med en keynote om persistente identifikatorer, og hvordan Dr. E. Kahn ser services for registrering af disse vil udvikle sig. Desuden bød dagen på interessante indlæg om bæredygtighed i digital bevaring, sikring af kvalitet og tekniske aspekter, case studies af test af forskellige værktøjer samt et panel om, hvordan digital bevaring kan indgå i arbejdet med revision af OAIS-standarden. Der var også en poster session, hvor Bolette Jurik fra Statsbiblioteket1 viste posteren “Autonomous Preservation Tools in Minimal Effort Ingest”, som omhandler videreførelsen af det arbejde, som blev præsenteret i den prisvindende poster fra iPRES 2015.

Papers fra konferencen er nu online og kan findes her.


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.