Dag 2 på iPres 2012

Endnu en dag er gået med spændende indlæg lige fra webarkivering og bibliotekernes rolle i digital bevaring, til bevaring af business process workflows og udviklingen af et program, der kan finde overlap i lydfiler.
Sidstnævnte er en del af SCAPE projektet og udføres af Jesper Sindahl Nielsen og Bolette Ammitzbøll Jurik fra Statsbiblioteket1. Jesper præsenterede det program, de har udviklet til radiooptagelser. Statsbibliotekets radioudsendelser er optaget i filer af ca. 2 timer men med overlap, så man sikrer, at man får det hele med. Med programmet kan man så detektere, hvor stort overlap der er i lydfilerne og derefter fjerne den ene af de to ens sekvenser. Dermed slipper man for at høres samme sekvens gentaget, hvis man skal høre en radioudsendelse, der strækker sig over to lydfiler.
Sidste punkt før reception og konferencemiddag var en poster session, hvor projekter og initiativer viste deres resultater på plakater, som man så har mulighed for at diskutere med dem, der har lavet dem. Alle indledte med et halvt minuts “lightning talk”, hvor de forsøgte at overbevise os om, hvorfor lige præcis deres poster var den, vi skulle gå hen og se nærmere på.
Følg det sidste af konference på Twitter påå #ipres2012

1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.