iPres 2012 er i gang!

Det er første dag på iPres konferencen i Toronto, og der er allerede godt gang i diskussionerne.

Danmark er repræsenteret med to indlæg på konferencen, det første blev præsenteret i dag af Eld Zierau fra Det Kongelige Bibliotek1, som fortalte om Package Formats for Preserved Digital Material.
Med en oversigt over mulige formater gennemgik Eld en række kriterier for, hvad der er vigtigt for valg af format til bitbevaring. Kriterierne er både lagringsrelaterede i form af fx platformsuafhængighed, kriterier relateret til bevaringformat såsom formatets åbenhed og udbredelse, samt krav om at man kan bevare link mellem identifikatorer og dataobjekter. Ud fra rækken af krav og en analyse af forskellige formater har Det Kongelige Bibliotek valgt WARC-formatet.
Følg konferencen på Twitter via #ipres2012
Lidt vand på digitalbevaring.dk‘s mølle er, at vores hjemmeside er blevet eksponeret en lille smule i form af projektet cRIsp’s logo, som er lavet ved en lille ændring af den illustration, der ellers hører hjemme i artiklen om logisk bevaring.

1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.