Digitalisering af Instantaneous grammofonplader på Statsbiblioteket

Statsbiblioteket er i øjeblikket i gang med at digitalisere deres samling af Instantaneous grammofonplader, som bl.a. indeholder plader lavet af pap og belagt med voks.

Som led i den samlede digitaliseringsplan, er Statsbibliotekets1 digitaliseringsteam gået i gang med at digitalisere den nedbrydningstruede samling af ca. 2000 Instantaneous grammofonplader, såkaldt fordi pladerne direkte, uden videre bearbejdning, kan afspilles efter lyden er blevet indspillet. Instantaneous plader findes i mange forskellige varianter i forhold til materialetype. På Statsbiblioteket har man netop afsluttet digitaliseringen af Instantaneous plader i voksbelagt pap, for nu at gå videre med plader i aluminium og belagt med lak.

Læs og se mere om digitaliseringen af de unikke plader her.


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.