Standardisering inden for digital bevaring

I august udkom rapporten ”Aligning National Approaches to Digital Preservation”, der gør status over graden af harmonisering af strategier for digital bevaring og giver anbefalinger til, hvordan man kan fremme det internationale samarbejde. Rapporten gennemgår seks hovedområder inden for digital bevaring: lovgivning (først og fremmest vedr. pligtaflevering og web-arkivering), organisering, standarder, teknik, økonomi og uddannelse.

Som rapporten påpeger er fordelene ved at standardisere bevaringsområdet, at det giver mulighed for at samarbejde om udviklingen af politikker, strategier, værktøj mm., og for i fællesskab at finansiere opgaverne og lære af hinandens erfaringer. Ved at afstemme bevaringsstrategier internationalt vil man formodentligt også stå med et stærkere mandat over for dem, der finansierer bevaringsaktiviteter, herunder både offentlige og private donorer, og i forhold til samfundets forståelse for nødvendigheden af digital bevaring som helhed. Rapporten kan købes i en trykt udgave eller downloades gratis som pdf: http://www.educopia.org/publications.

Rapporten, der er redigeret af Nancy Y. McGovern, er udarbejdet på baggrund af en international konference ”Aligning National Approaches to Digital Preservation”, der blev afholdt i maj 2011 på det Estiske Nationalbibliotek. Læs mere om konferencen her: http://www.educopia.org/events/ANADP.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.