Guide til bevaring af digital video

Menneskerettighedsorganisationen witness.org har netop publiceret en online guide til bevaring af digital video. Guiden bygger på eksisterende praksis og viden fra arkiver og biblioteker, så selv om den oprindeligt er henvendt til menneskerettighedsaktivister, kan den bruges af alle fra privatpersoner til store bevaringsinstitutioner.

Guiden er meget brugervenlig. Den er struktureret ud fra et typisk workflow og dækker via 8 trin hele forløbet fra optagelse af en video til langtidsbevaring og brug. For hvert trin gives der gode råd, vejledende eksempler, fordele og ulemper ved forskellige måder at arbejde på, og der peges på, hvilke faldgrupper man især skal være opmærksom på. Derudover henvises til eksisterende værktøjer, der kan understøtte arbejdet i det enkelte trin.

I guiden lægges vægt på vigtigheden af at sikre autenticitet og integritet af data gennem hele forløbet, og metadata fremhæves som et vigtigt middel til at understøtte det.

Se guiden her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.