Større forskningsprojekt om digitalisering

Forskningsrådet i Norge har bevilget 25 millioner norske kroner til to forskningsprojekter, der undersøger digitaliseringens konsekvenser for medierne og kultursektoren. Det ene projekt går under navnet “ALMPUB” (The ALM-field, digitalization and the public sphere), og projektet undersøger, hvordan digitalisering påvirker biblioteker, arkiver og museers offentlige rolle. Læs mere om bevillingen og det overordnede forskningsprogram her.

ALMPUB-projektet har nordiske, europæiske og nordamerikanske forskere som deltagere, og arbejder med to overordnede spørgsmål:

  • Hvordan kan digitalisering ændre arkivers, bibliotekers og museers rolle i forhold til at skabe en ny infrastruktur for en åben og oplyst offentlig diskurs?
  • Hvordan kan arkiver, biblioteker og museer udnytte digitale ressourcer gennem brugerinddragelse? På hvilke måder kan brugerdeltagelse facilitere en åben og oplyst offentlig diskurs?

Fra Danmark deltager Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) i ALMPUB-projektet. Læs mere her.

Som følge af IVA’s deltagelse er der nu opslået et Ph-d.-stipendiat, hvor Ph.d.-stipendiaten kommer til at bidrage væsentligt til ALMPUB.