Anbefalede formatspecifikationer for kreativt materiale

SignifikanteEgenskaber

Library of Congress (LoC) i USA har lavet et dokument, som beskriver fysiske og tekniske egenskaber for kreative formater, både analogt og digitalt. Dokumentet er en slags guideline til at finde de formater, der bedst sikrer alles ønsker og dermed egner sig til indsamling i stor skala og til langtidsbevaring.

LoC har opdelt det kreative materiale i seks forskellige basiskategorier, nemlig:

  • Tekstuelt arbejde og musikkompositioner
  • Stillbilleder
  • Lyd
  • Film
  • Software, elektroniske spil og e-læring
  • Datasæt/databaser

Tekniske teams af specialister har derefter identificeret de anbefalede formater for hver kategori og opstillet et hierarki af præferencer mellem formaterne.

Denne anbefaling giver ikke svaret på alle bevaringsspørgsmål, men kan hjælpe LoC såvel som andre med at udvælge de bedste bevaringsformater.

Recommended Format Specifications kan findes her: http://www.loc.gov/preservation/resources/rfs/.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.