Digitalisering af Hornung & Møllers nummerbøger

Statens Arkiver har i samarbejde med Dansk Pianostemmer og Instrumentmagerforening digitaliseret Hornung og Møllers nummerbøger, så interesserede kan gå på opdagelse i det online.

Den danske virksomhed Hornung & Møller (1827-1972) har produceret mange af de klaverer og flygler, som står i danske hjem og kulturinstitutioner. Virksomhedens arkiv blev efter lukningen i 1972 afleveret til Statens Arkiver, Erhvervsarkivet.

I arkivet findes seks nummerbøger, der ofte benyttes af både privatpersoner, musikforskere og forretningsdrivende, der sælger pianoer. Det er disse nummerbøger, der er blevet digitaliseret, således at langt flere kan få glæde af oplysningerne om instrumenternes historie. Der er for eksempel oplysning om produktionstidspunkt eller tidligere købere af instrumentet. Digitaliseringen er muliggjort gennem samarbejde med Dansk Pianostemmer- & Instrumentmagerforening, som har finansieret selve digitaliseringen.

Læs pressemeddelelsen på Statens Arkivers hjemmeside.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.