Digitalisér nu, inden det bliver for dyrt!

Den anerkendte, engelske specialist i AV-materialer, Richard Wright fra PrestoCentre (og tidligere BBC), har skrevet et blogindlæg om, hvorfor det gælder om at få digitaliseret mest muligt hurtigst muligt.

Ifølge to undersøgelser fra hhv. Presto og PrestoSpace, lavet med fire års mellemrum, digitaliserer AV-arkiverne årligt ca. 1,5% af deres materiale.  Det vil sige, at hvis de fortsætter med dette tempo, så vil de have digitaliseret alt deres materiale om 67 år – problemet er bare, at der på ingen måde er 67 år til at nå det i.

Det er efterhånden velkendt, at mange af de audio-visuelle materialer vil være gået til grunde inden for måske bare de næste 10 år, men en anden og måske knap så erkendt hindring for digitalisering i fremtiden er manglen på maskiner, der kan digitalisere de forskellige medietyper. Det bliver sværere og sværere at finde maskinerne, der kan gøre det, og eksponentielt hermed stiger efterspørgslen og dermed prisen.

Så, som Wright slutter med at sige: ”Going, going, gone for analogue by 2023 unless something changes. Digitise now!”

Blogindlægget er desværre ikke længere tilgængeligt (september 2016)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.