Bevaring af digitale data på Statsbiblioteket

Sektionsleder Bjarne Andersen fra It Bevaring på Statsbiblioteket1 er blevet interviewet af Version2, et online nyhedsmedie for it-interesserede, om, hvordan biblioteket langtidsbevarer de store mængder digitale data, som det har ansvaret for.

Artiklen ”Statsbiblioteket: Ingen sag at gemme en bit i 100 år – det svære er at læse den” beskriver de udfordringer, der er forbundet med dels bitbevaring og dels den logiske bevaring. Overvejelserne om, hvilke formater der egner sig til langtidsbevaring, er genstand for en del omtale i artiklen, og diskussionerne fortsætter i de mange kommentarer, som læserne har lagt ind under artiklen.

Læs artiklen og kommentarerne her 


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.