Digital Preservation Award 2010

Projektet Memento – Time Travel for the Web (http://mementoweb.org) har vundet Digital Preservation Award 2010. Prisen som uddeles af The Institute for Conservation and the Digital Preservation Coalition (DPC) blev vundet i hård konkurrence med fire andre meget succesrige projekter, hvor projekterne The Blue Ribbon Task Force og Preserving Virtual Worlds tidligere har været omtalt i nyhederne.

Memento projektet er et samarbejde mellem Los Alamos National Laboratory og Old Dominion University.

Ifølge Richard Ovenden, leder af Digital Preservation Coalition, tilbyder Memento en elegant og nem metode at integrere høstet web materiale med det levende net.

Memento’s ide er at det levende internet hele tiden er i bevægelse. Der bliver hele tiden tilføjet, ændret eller slettet web sider. Denne løbende opdatering af internettet er helt basalt og giver en meget dynamisk og meget opdateret informationskilde. Ulempen er at informationer og referencer meget nemt kan forsvinde igen.

Derfor har Memento udviklet en plug-in til Firefox, som automatisk forbinder brugeren til et web arkiv, hvis web siden ikke findes eller man ønsker at få vist web siden, som den så ud på et bestemt tidspunkt. Memento’s plug-in vil så prøve at matche forespørgslen bedst muligt.

DPC’s omtale af prisen kan ses her: http://www.dpconline.org/news/memento-project-wins-digital-preservation-award-2010.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.