Oversigt over værktøjer mv. til digital bevaring

141114_digipres-org

Vi har tidligere skrevet en nyhed om COPTR, en værktøjskasse med software værktøjer til digital bevaring. For at finde ud af, hvilke værktøjer der er bedst i hvilke situationer, har et andet projekt, the Digital POWRR Project, lavet en række oversigter, som sammenligner de forskellige værktøjer.

Konsortiet bag COPTR er har sammen med the Digital POWRR Project lavet the Digital POWRR Tools Grid version 2, hvor man via en interaktiv tabel kan dykke ned i, hvilke værktøjer der kan bruges i forbindelse med fx at udføre bevaringshandlinger på emails, eller når regneark skal gemmes i arkivet.

www.digipres.org kan man derfor nu dels dykke direkte ned i værktøjerne via COPTR, dels via the Digital POWRR Tools Grid finde frem til hvilke værktøjer, der egner sig bedst i den enkelte situation, men ikke nok med det. Man finder også en ’Questions & Answers’ sektion, hvor man kan finde svar eller selv stille spørgsmål om digital bevaring, et Format Corpus af digitale objekter, som kan bruges til test, en række business cases, hjælp til at udregne økonomien i digital bevaring og flere andre ting.

Digipres Commons, som hele platformen kaldes, drives af netværket/community’et omkring digital bevaring, hvilket vil sige, at alle er velkomne til at bidrage og kommentere.

Hjemmesiden hostes af OPF – vi har nævnt dem masser af gange som Open Planets Foundation, men 17. november skifter de navn til Open Preservation Foundation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.