Danmark som foregangsland: Politikernes e-post gemmes

Statens Arkiver har i samarbejde med Folketinget fremtryllet en knap, som skal sende politikernes e-post ned i gemmerne til brug for fremtidens historikere og andre nysgerrige sjæle.

Politikernes korrespondancer vil således blive arkiveret på et mellemlager indtil Statens Arkiver ved en valgperiodes udløb bringer disse lagre til langtidsbevaring i dertil indrettede magasiner.

E-posten gemmes sammen med metadata og eventuelle indlejrede filer (fx et Word-dokument) i et billedformat (Tiff) og teksten trækkes ud af filerne og lagres i en database, således at indholdet er søgbart. Hele herligheden arkiveres i henhold til den afleveringsstandard, som er beskrevet i bekendtgørelse 1007.

Det program, der benyttes til selve arkiveringen af e-post, er Statens Arkivers egenudviklede SABA (Statens Arkivers Basale Arkivprogrammer). SABA kan frit og kvit benyttes og hentes her.

Politikerne bestemmer selv, om de vil gemme en e-post eller ej, og først 75 år efter gives der adgang til den elektroniske post.

Læs mere i pressen eller hør omtalen på P1 [fjernet pga. dødt link] fra 01:24:00.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.