Fascineret af Dan Browns mysterier?

Er du lige så fascineret af Dan Browns forfatterskab som alle andre? Så er der spændende nyt på digitaliseringsfronten!

RITMAN_01_KabbalaHollandske The Ritman Library, eller Bibliotheca Philosophica Hermetica, som det også hedder, indeholder en stor samling af manuskripter og bøger om fx mysticisme og alkymi (læren om forandring – ikke kun fremstilling af guld). Siden 2012 har de via deres projekt ’Hermetically open’ (hermetisk åbent!) arbejdet på at stille mest muligt materiale til rådighed for flest mulige, bl.a. gennem workshops, undervisning, sociale medier, digitalisering mv.

Dan Brown har i forbindelse med tilblivelsen af romanerne ’Det forsvundne tegn’ og ’Inferno’ studeret flere af bibliotekets spændende dokumenter og er blevet så begejstret, at han nu støtter biblioteket med 300.000 € til digitalisering og bevaring af nogle af værkerne. Browns donation er specielt rettet mod at give online adgang til kerne-samlingen på omkring 4.600 gamle bøger, som forventes at blive tilgængelige online i foråret 2017.

Følg biblioteket og projektet på

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.