Filprocessering i stor skala

Bitmagasin_BitRepository_DigitalPreservation

Statsbiblioteket1 deltog i EU-projektet SCAPE, som sluttede i efteråret 2014. Resultaterne fra projektet er blevet præsenteret ved forskellige konferencer, og blandt andet præsenterede Statsbiblioteket på Digital Libraries-konferencen i september 2014 sit arbejde med at integrere et system til filprocessering i stor skala (Hadoop) med det digitale arkiv, som bygger på Fedora 3. Artiklen, som blev præsenteret på konferencen, er nu tilgængelig via forlaget Springer.

’Bridging the gap between real world repositories and scalable preservation environments’ af Bolette A. Jurik, Asger Askov Blekinge, Rune Bruun Ferneke-Nielsen og Per Møldrup-Dalum.
http://link.springer.com/article/10.1007/s00799-015-0152-4?wt_mc=email.event.1.SEM.ArticleAuthorOnlineFirst

 


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.