Bitmagasinet har fået et logo

bitreplogoNY2

Det danske bitmagasin er nu i produktion, og i forbindelse hermed har vi fået digitalbevaring.dk‘s illustrator, Jørgen Stamp, til at lave et logo.

Bitmagasinet bygger på open source software udviklet af Det Kongelige Bibliotek1, Statsbiblioteket1 og Statens Arkiver. Læs mere om bitmagasinet under Det Nationale Bitmagasin. Bitmagasinet bygger på open source software – BitRepository.org – som er udviklet af Det Kongelige Bibliotek, Statsbiblioteket og Statens Arkiver. Det indgår som use case i det internationale forskningsprojekt “A Framework for Applying the Open Archival Information System reference model to Distributed Digital Preservation”, som blev fremlagt på iPres2013 i sidste uge af Eld Zierau fra Det Kongelige Bibliotek. Dette vil senere på året blive fulgt op af en artikel, som selvfølgelig vil blive omtalt her på siden.


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.