Webinar: Software benchmarking in digital preservation

BenchmarkDP

Det er vigtigt at kunne vide, om de værktøjer, man bruger til arbejdet med digital bevaring, er de bedste eller mest formålstjenstlige, men hvordan finder man ud af det?

“Software benchmarking in digital preservation”

Dette webinar er en videreførelse af det arbejde, der blev påbegyndt på konferencen iPRES2015, hvor man i en workshop diskuterede muligheden for at vurdere værktøjer til digital bevaring og prøve at benchmarke den mod hinanden.

Bengt Neiss fra Det Kongelige Biblioteket i Sverige, en række kolleger fra det Tekniske Universitet i Wien, samt Carl Wilson fra Open Preservation Foundation vil præsentere det hidtidige arbejde med benchmarking og forskellige typer scenarier.

Deltagerne får derefter mulighed for at blive inddraget i arbejdet med at lave en række scenarier for benchmarking og at identificere samarbejdsmuligheder i community’et.

Hvornår og hvor foregår det?

11. februar 2016, kl. 16.00-17.00 – online

Hvem kan deltage?

Webinaret er for alle med interesse i digital bevaring, både forskere, organisationer og folk, der udfører digital bevaring.

Hvem arrangerer det?

OPF er værter for webinaret, som arrangeres i samarbejde med EU-projektet PREFORMA og det østrigske projekt BenchmarkDP.

Vil du vide mere?

Udover selve webinarbeskrivelsen vil deltagere have stor glæde at af læse

Duretec K, Kulmukhametov A, Rauber A, Becker C., Benchmarks for Digital Preservation tools, som er det paper, der blev forfattet forud for workshoppen på iPres-konferencen

Becker C, Duretec K, Kulmukhametov A, Rauber A., The Benchmarking Forum at IPRES 2015, som samler op på workshoppen på iPres.

Hvad koster det, og hvordan tilmelder man sig?

Dette webinar er gratis og foregår via Google Hangouts.

Tilmeld dig her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.