Outer OAIS – Inner OAIS modellen i forbindelse med distribueret digital bevaring

OuterOAIS_DigitalPreservationNY

Hør om Outer OAIS – Inner OAIS modellen, som bruger OAIS i forbindelse med distribueret digital bevaring

Webinar om Outer OAIS – Inner OAIS (OO-IO) modellen

Outer OAIS – Inner OAIS (OO-IO) modellen hjælper til at bruge OAIS referencemodellen i forbindelse med distribueret digital bevaring. Distribueret digital bevaring er for eksempel nødvendigt i forbindelse med bitbevaring. Det vil også være nødvendigt, hvis data ønskes sikret, før der er tilført metadata og omdannet til såkaldte Archival Information Packages.

Webinaret foregår online onsdag 27. april kl. 15.00 dansk tid og præsenteres af Eld Zierau fra Det Kongelige Bibliotek1.

Alle kan deltage. Det vil være en fordel at have kendskab til OAIS referencemodellen, men webinaret indeholder en kort introduktion til OAIS.

OO-IO modellen giver mulighed for at analysere og auditere områder af et OAIS-arkiv, hvor fx flere organisationer er indblandet.

Webinaret er arrangeret af Open Preservation Foundation.

Læs mere om distribueret digital bevaring, som også refererer til OO-IO modellen.

Webinaret er gratis, og man kan tilmelde sig her.


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.