Preservation in Practice: Minimal Effort Ingest

151210_MinimalEffortIngest

Hør om Statsbibliotekets arbejde med digital bevaring

Webinar om Minimal Effort Ingest

Bolette Jurik fra Statsbiblioteket1 fortæller om arbejdet med Minimal Effort Ingest, som går ud på at skynde sig at gemme sine filer i arkivet og først derefter foretage alle de bevaringshandlinger, som hører til. Dette følger ikke slavisk OAIS-modellen, hvor man udfører bevaringshandlingerne, inden filerne gemmes. Grunden til at ønske hurtig arkivering og dermed udskydelse af bevaringshandlingerne er, at risikoen for slet ikke at få bevaret det bevaringsværdige materiale ellers bliver for stor.

Hvis du genkender titlen, skyldes det nok, at vi tidligere har omtalt dette arbejde, da en poster om emnet vandt prisen for bedste poster på sidste års iPres-konference.

Webinaret foregår online torsdag 31. marts kl. 10.00 dansk tid.

Alle kan deltage og helt sikkert lære lidt nyt om digital bevaring.

Minimal Effort Ingest åbner nye muligheder for at bevare digitale data bedst muligt.

Webinaret er arrangeret af Open Preservation Foundation.

Læs mere om Minimal Effort Ingest.

Webinaret er gratis, og man kan tilmelde sig her.


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.