Joint Conference on Digital Libraries 2012

Joint Conference on Digital Libraries (JCDL) er et stort internationalt forum om digitale biblioteker og de problemstillinger, der er knyttet til digitale biblioteker.

Temaerne for dette års JCDL er ”sharing, linking, using og preserving”, og konferencen er ikke bare rettet mod biblioteksområdet, men også mod fx computer- og informationsteknologi, informationsvidenskab og -praksis, museumsstudier mv.

De tre hovedtalere er:

  • George Dyson, teknologihistoriker, som har skrevet flere publikationer om teknologiudvikling set i forhold til samfundets udvikling
  • Carole Goble, professor på School of Computer Science, Manchester og projektleder på myGrid, som har udviklet Taverna , et open source workflow management system.
  • Jason Scott, en amerikansk arkivar og teknologihistoriker, som har oprettet textfiles.com, et website med arkivfiler fra historiske nyhedssystemer.

Find mere om konferencen her: www.jcdl2012.info

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.