Investing in Opportunity: Policy Practice and Planning for a Sustainable Digital Future

17.-18. november 2014 afholder 4C projektet (Collaboration to Clarify the Costs of Curation) og DPC (Digital Preservation Coalition) en fælles konference, støttet af Europa-Kommissionen, om økonomien ved digital bevaring.

På konferencen vil der være præsentationer, diskussioner og workshops, som alle tager afsæt i 4C projektets udgangspunkt om, at bevaring af digitalt materiale er en investering, hvor udbytte om omkostninger balanceres. Konferencen vil være et forum for diskussion af de økonomiske perspektiver ved digital bevaring, og over de to dage konference varer, vil det blive belyst, hvordan økonomi, investeringsafkast og den langsigtede værdi ved at bevare digitalt materiale kan spille sammen og skabe bæredygtig digital bevaring.

Deltagerne vil blive præsenteret for de vigtigste resultater fra 4C projektet og opfordret til at kommentere og diskutere, hvordan resultaterne kan bruges. Det gælder bl.a. CCEx-platformen (Cost Curation Exchange), der er en platform til diskussion, erfaringsudveksling og sammenligning af omkostninger ved digital bevaring, samt det ’Digital Curation Roadmap’, der kommer til at spille en afgørende rolle i udviklingen inden for ’sustainable digitial curation’ i fremtiden.

Konferencen henvender sig til alle med interesse i de økonomiske aspekter af digital bevaring, fx

  • Samlingsansvarlige, kuratorer, arkivarer, bibliotekarer etc., der arbejder med digitale samlinger på fx kulturarvinstitutioner eller universiteter
  • Alle der arbejder med informationsforvaltning og Records Management i den private eller offentlige sektor
  • Forskere med interesse for forvaltning af digitalt materiale
  • CIOs og CTOs fra organisationer, der har store mængder digitalt materiale, der bruges til kommercielle formål fx fra forlag, olie og gas sektoren eller medicinalindustrien
  • Organisationer og SMV’er med interesse i forvaltning af digitalt materiale
  • Firmaer og udviklere der laver løsninger til digital bevaring
  • Organisationer der støtter forskning og digital infrastruktur

 

Det er gratis at deltage I konferencen, men tilmelding er nødvendig, og der er et begrænset antal pladser.

Se hele programmet og tilmeld dig konferencen her. Du kan også holde dig orienteret om konferencen på Twitter ved at følge @4c_project eller søge på #IIO2014.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.