Digital Preservation Summit 2011

Digital Preservation Summit 2011 vil fokusere på de aktiviteter, der er nødvendige for at gøre den digitale bevaringsproces til en levedygtig succes.

Programmet for konferencen ligger endnu ikke helt fast, men førstedagen vil handle om ”at blive klar til digital bevaring” og vil blive indledt af Adam Farquhar fra British Library, som var projektleder på Planets og med til at grundlægge OpenPlanetsFoundation. Den sidste dag indledes af Seamus Ross fra Toronto Universitet, som vil give en introduktion til ”ingest-processen (modtagelse) for forskellige typer af digitale materialer” (for mere information om ingest – læs digitalbevaring.dk’s artikel om OAIS-modellen). Seamus Ross var tidligere ansat på Glasgow Universitet og deltog også i Planets-projektet.

På Digital Preservation Summit vil man få mulighed for at

  • høre erfaringerne fra både store og små institutioner
  • deltage i workshops om pre-ingest og ingest
  • udveksle ideer med kolleger fra hele verden
  • være med i en interaktiv paneldiskussion

Blandt øvrige oplægsholdere er Richard Wright fra BBC, som vil fortælle om PrestoPRIME – et projekt om bevaringsteknologier for audiovisuelle materialer –, og Christian Keitel fra Württemberg State Archive, som vil fortælle om det tyske kompetencenetværk Nestor og håndbogen ”Nestor Leitfaden für Digitale Bestandserhaltung” (Indføring i digital samlingsforvaltning), der udkommer i november.

Konferencen foregår i Sofitel Hamburg Alter Wall i Hamborg 19.-20. oktober 2011 og konferencesproget er engelsk.

Læs mere på konferencens hjemmeside, www.digitalpreservationsummit.de.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.