Statsbiblioteket digitaliserer på livet løs

140619_DENGANG_Avisdigitalisering
Som omtalt tidligere er Statsbiblioteket1 i gang med et meget stort avisdigitaliseringsprojekt. Endnu er kun en enkelt avis tilgængelig digitalt, nemlig avisen om aviserne, ’DenGANG’. Avisen beskriver projektet, baggrunden for digitaliseringen, brugernes nye muligheder m.m.

Efterhånden som de forskellige avistitler digitaliseres, vil de blive lagt i Mediestream, www.statsbiblioteket.dk/mediestream, som er indgangen til Statsbibliotekets digitale samlinger. Alle vil kunne søge frit i alle aviserne. De ældste årgange kan man desuden læse i hjemmefra, men de nyere årgange har man kun fuld adgang til, hvis man møder op på Statsbiblioteket, Det Kongelige Bibliotek eller Det Danske Filminstitut.

Avisen DenGANG vil udkomme med nyt om projektet ca. hvert halve år, så længe projektet løber. DenGANG udkommer digitalt, men ligger også tilgængelig i en trykt udgave på Statsbiblioteket, ligesom den er blevet delt ud på Folkemødet 2014 på Bornholm.

Læs første nummer af DenGANG

Følg med i Statsbibliotekets avisdigtaliseringsprojekt


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.