Avisdigitalisering – et stort projekt!

Vi har tidligere omtalt det store avisdigitaliseringsprojekt, som Statsbiblioteket1 er i gang med, og nu er der kommet en lille video, som fortæller om nogle af de første trin i processen, hvor mikrofilmene fragtes til digitalisering hos Ninestars’ tyske afdeling.

Se videoen her:

Fire af Statsbibliotekets medarbejdere er netop kommet hjem fra et besøg hos Ninestars i Indien, og på www.avisdigitalisering.dk kan man læse om dette besøg, som gav stor indsigt i den del af arbejdet, der foregår i Indien, dvs. efterbehandling af digitaliseringerne i form af OCR-genkendelse, segmentering mv.

Læs mere om avisdigitaliseringsprojektet på bloggen www.avisdigitalisering.dk, på Statsbibliotekets hjemmeside, eller følg projektet på Twitter, @avisdigital.


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.