Avisdigitalisering – et stort projekt!

Vi har tidligere omtalt det store avisdigitaliseringsprojekt, som Statsbiblioteket1 er i gang med, og nu er der kommet en lille video, som fortæller om nogle af de første trin i processen, hvor mikrofilmene fragtes til digitalisering hos Ninestars’ tyske afdeling.

Se videoen her:

Fire af Statsbibliotekets medarbejdere er netop kommet hjem fra et besøg hos Ninestars i Indien, og på www.avisdigitalisering.dk kan man læse om dette besøg, som gav stor indsigt i den del af arbejdet, der foregår i Indien, dvs. efterbehandling af digitaliseringerne i form af OCR-genkendelse, segmentering mv.

Læs mere om avisdigitaliseringsprojektet på bloggen www.avisdigitalisering.dk, på Statsbibliotekets hjemmeside, eller følg projektet på Twitter, @avisdigital.


1. Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusionerede pr. 1. januar 2017. Med afdeling i hhv. Aarhus og København er institutionerne nu samlet under navnet: Det Kgl. Bibliotek. Da Det Kgl. Bibliotek var to adskilte institutioner under udgivelsen af denne side, er teksten beholdt uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *