Afsluttet avisdigitaliseringsprojekt hos Det Kgl. Bibliotek

Som nævnt i tidligere nyheder på digitalbevaring.dk, gik Statsbiblioteket (nu Det Kgl. Bibliotek) i gang med et stort avisdigitaliseringsprojekt i samarbejde med den indiske leverandør Ninestars i efteråret 2013. Med mere end 35,4 mio. historiske avissider digitaliseret og bevaret, og næsten alle tilgængeliggjort via bibliotekets online tjeneste Mediestream, er projektet nu slut. Det svarer til ca. halvdelen af samlingen af dagbladssider i Det Kgl. Biblioteks avismagasin i Skejby, Aarhus, som i alt tæller ca. 74 mio. sider.

Det er altså langt fra alle aviser i samlingen, der er blevet digitaliseret. Arbejdet med at digitalisere aviser, der på sigt bliver tilgængelige, fortsætter og dette arbejde bliver udført internt i Statens Avissamling. Til forskel fra tidligere tiders mikrofilmning har Det Kgl. Bibliotek nu skiftet til digitalfoto (også kaldet skanning), som giver en bedre kvalitet.

Find yderligere informationer på avisdigitaliseringsprojektets blog www.avisdigitalisering.dk, på Statsbibliotekets hjemmeside, eller følg projektet på Twitter, @avisdigital. Se også nogle af de små videoklip, der blev produceret undervejs i projektet her

Læs eller genlæs tidligere nyhedsindlæg om projektet:

Digitalisering af 32 millioner avissider

Avisdigitalisering – et stort projekt!

Statsbiblioteket digitaliserer på livet løs

Avisen er på vej – nyt om Statsbibliotekets digitaliseringsprojekt