4C projektet afsluttes

Collaboration to Clarify the Costs of Curation 

Omkostningerne ved digital bevaring er et emne der får mere og mere opmærksomhed. 4C projektet, også kaldet Collaboration to Clarify the Costs of Curation, har i 2 år arbejdet for at kaste lys over området for kunne hjælpe organisationer med at investere mere effektivt i digital bevaring. I Januar 2015 sætter projektet punktum for arbejdet.

The Curation Cost Exchange

Resultaterne fra projektet kan findes på The Curation Cost Exchange. Her kan man bl.a. finde:

  • Værktøj til at analysere og visualisere en organisations omkostninger digital bevaring. Værktøjet giver også mulighed for at sammenligne egne omkostninger med andre organisationers omkostninger
  • Model over ’Core Cost Concepts’ man skal kende for at kunne forstå økonomien ved digital bevaring
  • En ‘Digital Curation Sustainability Model’ forkortet DCSM, der beskriver vejen mod økonomisk bæredygtig digital bevaring
  • Overblik over eksisterende omkostningsmodeller
  • ’Bibliotek’ over litteratur om økonomien ved digital bevaring
  • Åbent diskussionsforum

Projektet slutter – Arbejdet fortsætter

Et samarbejde mellem bl.a. Digital Preservation Coalition (DPC), Nestor og KEEP Solutions overtager i driften af The Curation Cost Exchange og opretholdelsen af det netværk af personer og organisationer med interesse i økonomien ved digital bevaring, som er blevet stablet på benene under projektet. Det betyder at det arbejde som projektet har startet kan leve videre selvom projektet slutter.

Mere om 4C projektet

4C projektet begyndte 1. februar 2013 og afsluttes 31. januar 2015. Projektet er støttet af EU under 7th Framework programme for research and technological development and demonstration activities under ICT-2011.4.3.

Læs mere på The Curation Cost Exchange eller 4C projekts hjemmeside.

 

4C logoOmkostninger_Costs_DigitalPreservation

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi gør opmærksom på, at Digitalbevaring.dk frasiger sig ethvert ansvar for indholdet af offentlige kommentarer. Vi gør samtidig opmærksom på, at Digitalbevaring.dk forbeholder sig retten til at publicere, slette og redigere kommentarer på hjemmesiden samt opbevare navn, e-mail og ip-adresse på kommentarskrivere. Hvis du ønsker din kommentar og tilhørende brugeroplysninger slettet, bedes du kontakte os.